Pogánykő

Egy Ars Magica conventus mindennapjai a XII. századi Magyarországon.

A varázslók

2012.03.14. 14:45 Donatus a Jerbiton

Chrisagon scholae Tremere, a Breton hercegség déli részén Carnactól északra egy hatalmas, sűrű erdő által rejtett, közepesen erős conventusban nevelkedett. Főleg a Mentem és az Aquam varázslatokat kedveli.

Bajtársa Antoine, aki egy világfi, megjárt több egyetemet, ismeri a hét szabad művészetet. Ezen kívül el van átkozva, hiába keresi a női nemmel a kapcsolatot, együttlétük nem okoz kielégülést a számára.

Chrisagon mások bajtársa még nem bukkant fel.

Csatlósa a pajzshordozója Csendes Luc, Bernard és Fürge Lui katonák, és Gilbert az Ínyenc, szakács, valamint egy, még ismeretlen csatlós.

 

Donatus scholae Jerbiton szentföldi frank. Az Akkon városától keletre fekvő hegységben megbúvó kicsiny conventusban élte életét Ő az Auram és a Rego művészetében van otthon.        

Bajtársai: Matt, egy angol dalnok, aki a zenéjével hatni tud az emberekre, illetve Katarina, olasz boszorkány.

Csatlósai: Jimmy, az inasa, akit még Jeruzsálemben mentett meg a börtöntől, Menyhért, egy zsidó orvos, akivel még anyaconventusában került jó kapcsolatba, David a pajzshordozója, vele együtt nevelkedett a conventusban, valamint Theó kőműves és Tim az ács. Velük, - mivel tudta hogy csak egy új conventusba hajlandó beköltözni - anyaconventusa felújítási munkálatai után is tartotta a kapcsolatot és hívta el őket vizsgája után. A két szakember szívesen ment, hiszen tudták, hogy egy új vár felépítése hosszú időre ad nekik biztos megélhetést.

 

Euphemios scholae Bjornaer Bizáncban az Angyalok Őrizte Városban nevelkedett. Valódi alakja egy sólyom, ennek megfelelően az Animalem, valamint a Corporem varázslatokban erős.

Bajtársai Szikra, a néma besenyő harcos, ő elkíséri mindenhová. Másik bajtársa Agrippa, egy kereskedő, aki Bizánctól Németalföldig teszi meg minden évben oda-vissza az utat.

Csatlósai a görög ikrek, Baltazár és Komenas nehézgyalogosok. A többi még nem csatlakozott hozzá.

 

Trebonius scholae Quesitor Toszkánában, San Casciano dei Bagni falucskától északra, az Appeninek egyik csúcsát uraló ősi conventusban nevelkedett. Ő a Mentem és a Terram formákat részesíti előnyben.

Bajtársai egyben a testvérei, Commodus de Payens lovag, akit „A keresztes”-ként is ismernek, valamint Don Bosco, egy pap, aki a Templomosok rendjében is kisebb ranggal bír.

Csatlósai között szintén van egy ikerpár, Angelino és Angelina Verruchi, mindketten testőrként vannak mellette, Vincenzo, ő Commodus lovag fegyverhordozója és szakácsa, ezen kívül egy íjász és egy elszegényedett kisnemes, aki a conventus várnagyi tisztségét is ellátja. 

 

Vid scholae Bonisagi Erdély déli részén a Fogarasi Havasok csúcsainál fekvő hegyi tó partján álló nagyhatalmú conventusból. Nála a Mentem és házához méltón a Vim varázslatok dominálnak.  

Bajtársai Forcos a vérfarkas erdőjáró, és Lillium, a tündérvérű boszilány.

Csatlósai még nem érkeztek meg, üzenetére várnak, hová kövessék. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poganyko.blog.hu/api/trackback/id/tr484316546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.