Pogánykő

Egy Ars Magica conventus mindennapjai a XII. századi Magyarországon.

25. játékülés

2018.12.21. 13:24 Donatus a Jerbiton

Ott hagytuk abba, hogy Euphmios Forcossal együtt olyan közel ment a porosz városhoz, amennyire csak lehetett, és kiderítette, hogy a tanítványa a várban van. 

Visszatértek a többiekhez, megvitatni, hogyan jutnak be a városba, várba. 

Szólj hozzá!

24. játékülés

2018.03.08. 13:02 Donatus a Jerbiton

Egy ideig a csapat megerősítette a conventus őrzését, mivel megint újat húztak a Pokollal. A cisztercitáktól szándékosan távol tartották magukat, igaz, ők sem keresték a varázslók társaságát. Egyébként is meghúzta magát mindenki, mivel kegyvesztett volt Commodus, akinek a fia éppen Bécsben volt száműzetésben András herceggel. A környéken több csetepaté is volt, a szintén kegyvesztett Héderek vagyonára ácsingózó környékbeli urak többször is rátörtek egy-egy falura, de nekik is volt annyi eszük, hogy a conventus birtokait békén hagyják. Még mindig beszélték a környéken a 20 évvel korábbi eseményeket, amikor is egy hatalmas rablóhorda támadta meg a két falut, és a támadóknak hírmondója sem maradt, mindet elpusztították a varázslók, és ez a – Matt által is a környező kocsmákban többször előadott - történet jó visszatartó erőnek bizonyult.

3 komment

23. játékülés

2017.05.18. 15:06 Donatus a Jerbiton

Csak két játékos volt jelen, Chrisagon és Trebonius.

Szólj hozzá!

Ciszterciek

2017.03.22. 15:28 Donatus a Jerbiton

 

Mivel most kezdtek el pár órányi útra a conventustól egy ciszterci rendházat felépíteni, kis tudálékosság róluk.

1 komment

22. játékülés

2017.01.13. 12:29 Donatus a Jerbiton

Ismét játszottam, Euphemios mesélt.

Visszatértük után, Euphemios azonnal megkezdte a fiú tanítását. A többi varázsló is visszatért a műhelyébe, volt aki továbbra is varázslatok tanulásával töltötte az időt, míg mások, tanulva a történtekből, elkezdték megtervezni műhelyük védelmét, amit eddig jelentősen elhanyagoltak. Év végére meghalt a kiátkozott osztrák herceg, a szomszédban is normalizálódott a helyzet, miután megszűnt a pokoljárás.

Szólj hozzá!