Pogánykő

Egy Ars Magica conventus mindennapjai a XII. századi Magyarországon.

Az Erdélyi Tribunálé (szerintem)

2012.11.06. 14:38 Donatus a Jerbiton

A Tribunálét a korábbi terveim, illetve a neten olvasottak alapján raktam össze. Kiderült, hogy hasonlít mások elképzeléseivel is, nem egy conventust hasonló helyre tettünk :).

A Tremere politikát nem ismerem, ezt inkább úgy loptam össze máshonnan és egészítettem ki ízlésemnek megfelelően.

Az Erdélyi Tribunálé a Magyar Királyságot, Bizánc északi részét, a kun területeket, valamint a Stájer és az Osztrák Hercegség egy keskeny, keleti szakaszát foglalja magába.Lefordítva a jelenre, nyugaton az Adriától és az Alpok keleti szélétől húzódik a Kárpátokig (Szlovénia és Ausztria jó része már az Alpesi Tribunálé területe, de Isztria és Bécs még ide tartozik), északon Szlovákia és Lengyelország kárpáti része, keleten Kárpátalja, a mai Románia, Moldova, délen Bulgáriában a Balkán hegységtől északra fekvő terület, Szerbiában a Nyugat Morava folyótól északra fekvő, valamint a Dinári Hegység területe, továbbá Bosznia, és Montenegró.

A Tribunálé területén 10 conventus található, összesen 66 varázslóval.

Coeris, a Tremere ház Domus Magnusa, a Tribunálé déli határán, a Dinári hegységben található, Raguzával egy vonalban, tizennégy varázslóval. (Négy varázslója a Balkán hegységben él, ellenőrizve a Bizáncból a Tribunáléba vezető utat, azonban ez nem önálló conventus.)

Fehérkő, az Isztria félszigeten levő Tél conventus, itt öt varázsló él.

Scarda Zárától északra, egy szigeten levő Ősz conventus öt mágussal.

Felhőszirt Erdély déli részén, a Fogarasi havasokban levő Nyár conventus, Coeris fő ellenlábasa a Tribunálé területén. Kilenc mágus él itt.

Zordon bérc, a Kárpátok északi részén levő Nyár conventus, hat varázslója van.

Tölgyerdő, a Balaton északi partjánál levő Nyár conventus, itt is hat varázsló él.

Feketevíz a Száva szigetvilágában, mocsárban elhelyezkedő szintén hat varázslós Nyár conventus

Farkaskő Erdély északi részén, a Besztercei havasokban levő Tavasz conventus, itt öt varázsló él.

Szigethalma, a Hármas Körös mocsarában elhelyezkedő Tavasz conventus szintén hat varázslóval. Érdekessége, az egyetlen olyan conventus, ahol nincsen Tremere.

Pogánykő a Tribunálé nyugati határvidékén elhelyezkedő Tavasz conventus, öt varázslóval.

 

Coerist maga Tremere alapította még 770-ben, a Tribunálé 810-ben alakult meg, akkor még csak három conventus állt itt. Coeris, Fehérkő, és a már elpusztított Sötéthalom, mely a Duna deltájában állt.   

A conventust szinte a legutóbbi időkig Tremere fölény jellemezte, a mai varázslók több mint egyharmada most is ehhez a házhoz tartozik. A Tribunáléban hatalmas területe ellenére aránylag kevés a conventus. A terület történelme a közelmúltig annyira szeszélyes volt,  hogy nem szívesen jöttek ide szívesen a varázslók. Hódítók jöttek-mentek, birodalmak alakultak és tűntek el. Ez a zűrzavar a conventusok alapítását, a varázslók nyugodt életét nem könnyítette meg. Északi részén a keresztény vallás lassan hódított, ami segíthette volna a letelepedést, de itt túl nagy volt a népmozgás, délen meg a bizánci rítusú kereszténység papjai küzdöttek ellene. A viszonylagos állandóságot csak a Magyar Királyság megalakulása jelentette, nem csoda hogy a legtöbb conventus ma ezen a területen áll. A Kárpátoktól keletre a most is tartó népmozgás miatt nem alapult eddig conventus, ide inkább a vis források és a különös lények miatt járnak varázslók, illetve egy-két magányt kedvelő varázsló él csak errefelé, a conventus bizánci részét pedig Coeris sajátította ki magának, eddig sikeresen akadályozta a más conventusok megalakulását, az itt fellelhető vis források kiaknázása miatt. (Kissé belemagyarázás, hogy miért ott vannak a conventusok ahol, de szerintem levezethető)

Bár a magyarok bejövetelével stabilizálódott a helyzet annyira, hogy több új conventus is megalapuljon, de megjelentek a sámánjaik is, és velük nem egy csodás lény. Ez a Tremere ház szerint veszélyeztette a Rendet, és egy pogánylázadást követően, melyben a sámánok egy conventus is elpusztítottak, háborút kívánt hirdetni ellenük. Ekkor történt meg a Tribunálén belül a Tremere ház szakadása, ugyanis egy jelentős kisebbség a sámánokkal való békés együttélést szorgalmazta, és összefogva a más házakból valókkal, leszavazta Coeris javaslatát, majd elhagyta a conventust, és a „lázadó” varázslók a Szkizma háborúban elpusztult Medvekő helyén megalapították Felhőszirtet.

A következő százötven évet a két nagy conventus vitája uralta. Coeris, ahol lehetett, üldözte a megmaradt sámánokat, Felhőszirt segített nekik a túlélésben. Ráadásul Felhőszirt több, más Tribunáléban tanult fiatal varázslót csábított ide, hogy újabb conventusok alapításával ellensúlyozza Coeris hatalmát. Coeris is beszállt a conventusok alapításának támogatásába, egyet a Balaton északi partján (Tölgyerdő), míg egyet „közel” Felhőszirthez, Erdély északi részén (Farkaskő) segített ki.

Jelenleg a 10 conventusból kettő (Tölgyerdő és Farkaskő) áll egyértelműen Coeris pártján, Felhőszirt oldalán a támogatásával megalapított Szigethalma áll, míg a többi, mára már „nagykorúvá vált” conventus nyíltan egyiket sem támogatja, kivéve Fehérkőt, aki kimarad ezekből a vitákból, és egyre inkább elzárkózik.

http://indafoto.hu/poganyko/image/17240195-270fc277/details/xl/472999

a Tribunálé conventusai.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poganyko.blog.hu/api/trackback/id/tr784893597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása