Pogánykő

Egy Ars Magica conventus mindennapjai a XII. századi Magyarországon.

Újabb varázslatok

2013.02.08. 12:37 Donatus a Jerbiton

Odú a fában: MuHe10. szint

Mágikus fókusz: fa kopogtató (+2)

H. Érintés, T.: Hh/Pill. 

A varázsló megkopogtat egy egészséges fát, mire azon egy odú keletkezik, amelybe egy max. 40 centis tárgyat el tud rejteni. Az odú összezárul, a tárgyat a határidő lejártáig őrzi, majd kiveti magából. A varázsló bármikor kiveheti onnan a tárgyat, de ekkor az odú megszűnik.

A ruha fogja: MuHe15. szint

Követelmény: Rego

Mágikus fókusz: kötéldarab (+1)

H.: Közeli H.: Pill.

A célpont ruhájának növényi anyagokból készült részei rászorulnak a viselőjére. 9+ súlyozású Erő próbával lehet kitörni belőle, különben körönként egy kimerülést veszít az illető, míg el nem ájul. Természetesen a ruhát le lehet vágni az áldozatról.

Fel a fára: ReHe10. szint

Mágikus fókusz: Liándarab (+1)

H.: Érintés T.: Összpontosítás

A fa minden segítséget megad ahhoz, hogy a megérintett személy feljuthasson a tetejére. (+10-el megkönnyíti a mászást)

Könyvtár megsemmisítése: CrIg15. szint

Mágikus fókusz: darab pergamen (+1)

T.: Speciális T.: Pill.

A helyiségben minden pergamen, tekercs, stb. meggyullad, majd a lángok már természetesen terjednek tovább, viszont minden varázslattal kapcsolatos szöveg azonnal megsemmisül. Miután a Rajnai Tribunáléban lévő Vaskő conventusát megtámadta a rivális Odin rendje, Carissa, a conventus vezetője, megalkotta ezt a varázslatot, majd a conventus tagjai esküt tettek, hogy inkább megsemmisítik a könyvtárukat, nehogy tudásuk az ellenséghez kerüljön.

Torrisium dühe: CrIg25. szint

Követelmény: Auram

Mágikus fókusz: sivatagi szélvihar eszenciája (+3)

H.: Test T.: Összpontosítás

Tornádószerű szelet hoz létre a varázslat, mely forró mint a pokol. A szél körbeveszi a mágust, +25 sebzést okozva mindenkinek, aki 1 lépésnyire megközelíti. Vis felhasználásával a szél maximum 7 lépésnyire nyúlhat. 

Kellemes aura: CrIg25. szint

Mágikus fúkusz: üvegcsébe zárt tavaszi szellő (+2)

Követelmény: Auram

H.: Személyes/Érintés T.: Nap

A varázslat a varázsló 5 lépés átmérőjű aurájában kellemes, mediterrán időjárást hoz létre. A varázslat csak 20 foknál hűvösebb helyen használható.

Az otthon fénye: MuIg15. szint

Tündér

Mágikus fókusz: az otthon falának egy darabja (+1)

H.: Érintés T.: Speciális

Amíg a varázslat használójának a kezében tartott gyertya, lámpás ég, és az otthonában is ég a tűz, még a legnagyobb ködben is tudja a hazavezető utat.

Démoni suttogás: CrIm10. szint

Mágikus fókusz: holdkő (+2)

H.: Látótáv, T.: Összpontosítás

A célpont suttogó hangot fog hallani a bal fülében. Bárki, aki közel van hozzá és megdobja a hallgatózás próbát, szintén hallani fogja.

A Bonisagus Narius fejlesztette ki a varázslatot, egyrészt azért, hogy elijessze azt, akit távol akar tudni magától, másrészt így képes finoman kommunikálni a csatlósával.

A forrás hatalma: InIm10. szint

Mágikus fókusz: por (+1)

H.: Speciális T.: Pill.

A mágus képes meghatározni egy aura természetét, amennyiben a határain belül van.

A kihallgatott beszélgetés: InIm15. szint.

Mágikus fókusz: rókafül (+2)

H: Látótáv T.: Összpontosítás

Ezzel a varázslattal a varázsló képes kihallgatni egy beszélgetést, amennyiben látja a beszélő személyt. Ha pl. Egy négytagú társaságból egy embert takar egy oszlop, az ő szavai nem hallhatók.  

Alethia átka: CrMe25. szint

Mágikus fókusz: sastoll (+2)

H.: Szemtől szembe T.: Hh.

Amennyiben a célpont nem dobja meg 9+ Akaraterő ellenállását, a varázslat időtartama alatt tisztességesen viselkedik, őszinte lesz, maga a becsületesség.

Bizonytalan elme: 20. szint

Mágikus fókusz: üvegcsébe zárt köd (+2)

H.: Szemtől-szembe T.: Nap

Az elvarázsolt személy az időtartam alatt hajlik arra, hogy a varázslónak adjon igazat, az általa elmondottakat bizonygassa. Ha a nyilatkozat egyértelműen ellentmond valamely egyértelmű ténynek (pl. "Ez a kő valójában arany", „ Nap Keleten nyugszik”) 6+ intelligencia dobással küzdhet ellene. A varázslat számos dologra használható, pl. „Erre nem katonák, hanem parasztok jártak”. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poganyko.blog.hu/api/trackback/id/tr95069360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása