Pogánykő

Egy Ars Magica conventus mindennapjai a XII. századi Magyarországon.

Konstantinápoly 1184-ben

2013.10.22. 14:50 Donatus a Jerbiton

Nyáron a modul közepén hírtelen mindenkinek kedve lett a régmúlt helyett a közeli jövőben kalandozni, ezért pár alkalommal Shadowrunt játszottunk. Most folytattuk a kalandot, míg megírom mi történt, egy nagyon rövid ismertető és pár kedvcsináló kép Konstantinápolyról, hiszen ide igyekeznek jelenleg a varázslóink.

Konstantinápoly, az angyalok őrizte város, a Bizánci Birodalom fővárosa. A várost 330. május 11-én alapította I. Konstantin császár.

Jelenleg a kor egyik legnagyobb és leggazdagabb metropolisza, a város pompáját nehéz leírni, lakossága az ötszázezer főt is meghaladja A várost erős, vizesárokkal védett kettős falrendszer veszi körül. A városban található a régi Róma számtalan emléke, szobrok, terek, épületek. Széles sugárutak, többemeletes lakóházak, paloták, fejlett infrastruktúra jellemzik. Lakói jórészt görögök, külön negyedük van a velenceieknek, pisaiaknak, genovaiaknak, muzulmánoknak, zsidóknak. Ide futnak be a Katáj, India és Arábia karavánjai is a mesés kelet kincseivel. Kikötője a legforgalmasabb a világon, piacain minden megtalálható. 

forum-c.jpg

Itt található a Hippodrom, melyben a városban annyira népszerű kocsiversenyeket rendezik. A két legnagyobb factio a kékek és a zöldek, szurkolóik gyakran verekednek össze a versenyek után. Igazi politikai pártokká váltak, hol rokonszenveztek a hivatalos hatalommal, hol ellenségesek voltak vele, és szükség esetén képesek voltak polgárőrséggé szerveződni, ellenséges fenyegetés idején a zöldek a kikötőket védték, a kékek pedig a város egy negyedét. A két factio felkeléseket robbantott már ki, a császárnak a Hippodromból külön menekülő útja van.

A város története tele van mészárlással, két éve, a jelenlegi császár felbujtására több mint tízezer nyugatit mészároltak le, de volt hogy egy felkelést követően negyvenezer halott maradt a város utcáin. Mindennaposak a lázongások, gyilkosság, orvgyilkosság.

A császári palotából Komnenos Andronikosz uralkodik birodalma felett, meglehetősen véresen. A Hagia Sophia székesegyházból, mely a keresztény világ legnagyobb temploma, II. Basileosz pátriárka irányítja az ortodox egyházat.

A városban számtalan ortodox kolostor és templom áll, de falai között található zsinagóga, és muzulmán imaház is.

Itt található a hatalmas császári vadaspark, melyben az ismert világ szinte minden élőlénye megtalálható az elefánttól a griffig, és ahol Euphemios is nevelkedett. Falai között lelt otthonra egy főleg Jerbitonok által lakott conventus, de élnek itt perzsa és arab varázslók, boszorkányok és boszorkánymesterek is szép számmal. 

A mellékelt képek sorban, a városfal, a Szent Román kapu, Arcadius császár hatvan méteres oszlopa, a Konstantin fórum, és a Hagia Sophia láthatók.

Fal.jpg

Szent Román kapu.jpg

Arcadius_Column.jpg

 

Hagia Sophia.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poganyko.blog.hu/api/trackback/id/tr695592410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása