Pogánykő

Egy Ars Magica conventus mindennapjai a XII. századi Magyarországon.

In Memoriam Zsanett

2012.11.19. 09:40 Donatus a Jerbiton

1993-ban történt, mikor egyik szombaton, a szerepjátékklubban megjelent egy alacsony, szőke csaj.

Nagy rajongója volt az akkoriban fellelhető fantasy és sci-fi könyveknek, ismerte a szerepjátékot. Örömmel fogadtuk, hamarosan a klub szerves része lett, aki nélkül nem volt szombati játék.

MAGUS, Shadowrun, Cyberpunk, Star Wars, Earthdawn, Ars Magica, Cthulhu, jöhetett bármi, lelkesen vetette bele magát.

Legismertebb karaktere Lorna, a fejvadászlány, aki – mint azt gyakran felelevenítettük – egy Quiron-tenger menti városállamban egy bálból kijőve, láncingben és harisnyakötőben irtotta az ellent.

Karakterei szereplői voltak a Kardok Ünnepe találkozók Shar al Tjin, Pontok és Hó, jég, szélvihar című moduljainak.

Nem titok, hogy a Tribunáléban található Zordon Bérc az első conventusunk mása, lakói a mi korábbi varázslóink. A conventus vezetője, Lyella Ex Miscellanea, aki többször fel fog bukkanni ezen az oldalon, szintén az ő karaktere.

 

Úgy 5 éve hagyta abba a velünk való játékot, nem haragból, nem unt meg minket, csak máshová sodorta az élet. Attól kezdve telefonon tartottuk a kapcsolatot egymással, és évente pár alkalommal személyesen is találkoztunk.

Vasárnap jött a kegyetlen hír, nincs többé.

Zsanett.jpg

Gál Zsanett

1975-2012.

Ég Veled, Nyugodj békében!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poganyko.blog.hu/api/trackback/id/tr884914132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása