Pogánykő

Egy Ars Magica conventus mindennapjai a XII. századi Magyarországon.

Csodás lények

2013.04.11. 15:52 Donatus a Jerbiton

Mivel a csapat szalamandrára vadászik, gondoltam jöhet pár lény a középkori Bestiáriumokból.

Bonnacon

Mágikus hatalom: 0

Fontosabb jellemzők: Méret +2, Ravaszság 0, Észlelés +2, Erő +4, Állóképesség +3, Megjelenés (nincsen), Kifejezőkészség (nincsen), Ügyesség 0, Gyorsaság +1

Jellemvonások: Gyáva +2

Harci értékek: Első csapás +5, Támadás +4, Sebzés +5

                      Kimerültség +3, Védekezés +0 (6), Sebtűrés +10 (16)

Egészség szintek: OK, 0/0 -1/-1, -3, -5, tehetetlen

Képességei:

Tüzes permet: A bonnacon menekülés közben legfeljebb három hektáros területen szétpermetezi béltartalmát, amely tűzet okoz, és meglehetősen büdös is. 9+ Állóképesség próba sikertelensége esetén három körig elkábulnak az üldözői, amennyiben nem dobják meg 6+ Gyorsaság próbájukat, meggyullad ruházatuk.

 Leírása: A bonnacon egy ázsiai fenevad, mely úgy néz ki mint egy bika, viszont a lóhoz hasonló sörénye van.  Szarvai visszafelé hajlanak, így harcban nem használhatja, viszont remekül tör vele magának utat. Harcban a fejével próbál öklelni, vagy lábával rúgni, de ezt csak végső esetben teszi, ha már sarokba szorították. Mikor menekül, hátsó fertályából olyan savas trágyát bocsát ki, mely leégeti a bőrt is az üldözőkről. A legendák szerint ezt a trágya akár háromhektárnyi területen is megperzselhet mindent. Gyomra 3 egység Creo vist tartalmaz  

 bonnacon2.jpg

Manticore

Mágikus hatalom: 0

Fontosabb jellemzők: Méret +2, Ravaszság 0, Észlelés +2, Erő +4, Állóképesség +4, Megjelenés (nincsen), Kifejezőkészség (nincsen), Ügyesség 0, Gyorsaság 0

Jellemvonások: Kegyetlen +2, Vad +1

Harci értékek: Karmok, fogak Első csapás +6, Támadás +7, Sebzés +17

                       Farka: Első csapás +8, Támadás +7, Sebzés +4*

                                  Kimerültség +4, Védekezés +8 (14), Sebtűrés +16 (22)

Egészség szintek: OK, 0/0 -1/-1, -3, -5, tehetetlen

* Amennyiben 9+ állóképesség mentő sikertelen, az áldozat veszít két egészségszintet.

Leírása: A manticore egy indiai emberevő vadállat, teste piros, és olyan, min az oroszláné, a feje viszont egy férfiemberé. Szeme szürke, és háromsornyi fogával falja fel a szerencsétleneket. A farka végén, mint a skorpiónak, tüskék vannak, melyekkel mérget juttat az áldozatába. eszi. A manticore embert eszik, olyan szinten felfalja, hogy nem hagy meg sem ruhát, sem csontot. Szíve 5 egység Animalem, farka 3 egység Perdo vist tartalmaz.

manticore.jpg

Szalamandra

Mágikus hatalom: 20

Fontosabb jellemzők: Méret -3, Ravaszság -2, Észlelés -1, Erő -2, Állóképesség 0, Megjelenés (nincsen), Kifejezőkészség (nincsen), Ügyesség +1, Gyorsaság -1

Kimerültség +4, Védekezés +5 (11), Sebtűrés +1 (7)

Egészség szintek: OK, -3, tehetetlen

Különleges tulajdonságok:

Mérgező: Amennyiben valaki hozzáér puszta kézzel, esetleg iszik abból a vízből, melybe beletették, Állóképesség próbát kell tennie 10+ célszám ellen, egyébként veszít egy egészségszintet. Ezt minden körben, mikor a szalamandrát fogja, vagy új kortyot iszik, újra meg kell dobni. A méregnek nincsen ellenszere.

Tűzellenállás: A szalamandra nem sérül a hőben.

Tűzoltás PeIg 20, 1 pont: A szalamandra körül kialszik a tűz. A nagyobb tüzek elpusztítása egy pontnál többe kerül. Amennyiben tűz alapú lények támadják, minden egyes pontért, mit a szalamandra elkölt, 5. szintet vesz el a lény hatalmából. 

Leírása: A szalamandra a Flambeau ház védjegye is egyben. A bőre nyálkás mérget termel, mellyel akár egy falut is ki lehet irtani. Bőre 8 egység Perdo vist tartalmaz.

szalamadra.jpg

Yale

Mágikus hatalom: 0

Fontosabb jellemzők: Méret 0, Ravaszság -1, Észlelés +2, Erő 0, Állóképesség 0, Megjelenés (nincsen), Kifejezőkészség (nincsen), Ügyesség +1, Gyorsaság +1

Jellemvonások

Harci értékek szarvak Első csapás +7, Támadás +7, Sebzés +8

                                   Kimerültség +1, Védekezés +4 (10), Sebtűrés +8 (14)

Egészség szintek: OK, -1, -3, -5, tehetetlen

Leírása: A mitikus Yale egy árkádiai szarvasfajta, mely átkóborol a földi világba. Ló nagyságú, fekete, egy elefántfarka és a vaddisznópofája van. Két egyenes szarva van, melyeket egymástól függetlenül is tud mozgatni, forgatni. Nagyon ízletes, de veszélyes agancsos. Szarva 3 egység Intellego vist tartalmaz.

yale.jpg

Amfiszbéna

Mágikus hatalom: 10

Fontosabb jellemzők: Méret -1, Ravaszság +1, Észlelés +1, Erő +1, Állóképesség +1, Megjelenés +2, Kifejezőkészség -1, Ügyesség +1, Gyorsaság +1

Jellemvonások

Harci értékek fogak Első csapás +5, Támadás +5, Sebzés +5 (+ méreg)

                                Kimerültség -2, Védekezés +5 (11), Sebtűrés 0 (6)

Egészség szintek: OK, -1, -3, -5, tehetetlen

Különleges tulajdonságok:

Mérgező PeCo , 1 pont: Harapása mérget juttat a szervezetbe, mely ellen 6+ Állóképesség próbát kell tenni. Sikertelenség esetén veszít egy egészségszintet az illető. Ha a két fej egyszerre harapja meg áldozatát, +10 a célszám.  

Regeneráció: Ha egy csapással kettészelik, a két fej 3 óra alatt újra egyesül.

Leírása: Az Amfiszbéna egy gyík, melynek mindkét végén feje nőtt. Holtak húsát szívesen fogyasztja.  A feje 2 egység Animalem vist tartalmaz.

amphisbaena.jpg

Baziliszkusz

Mágikus hatalom: 20

Fontosabb jellemzők: Méret -1, Ravaszság -2, Észlelés +2, Erő -1, Állóképesség -1, Megjelenés -1, Kifejezőkészség -2, Ügyesség -1, Gyorsaság +1

Jellemvonások: Könyörtelen +4

Harci értékek -

Kimerültség -2, Védekezés +9 (15), Sebtűrés +2 (8)

Egészség szintek: OK, -1, -3, tehetetlen

Különleges tulajdonságok:

Mágiaellenállás: 15

Halálos tekintet PeCo30, 1 pont: A baziliszkusz pillantása halálos. Akit a baziliszkusz lát, és meg akar ölni, 10+ Állóképesség próbát kell dobnia, ha nem sikerül, meghal. Amennyiben a pillantást túléli, így is veszít két egészségszintet.

Mérgező lehelet PeCo25, 1 pont: A baziliszkusz lehelete éppúgy halálos, mint a tekintete.  

Leírása: A baziliszkusz fél láb hosszú, fehér foltos, kakasfejű és lábú gyík Európa déli részéről, de már mindenhol megtalálható az ismert világban.  Fején fehér szaruszarvak, melyek koronára emlékeztetnek. Tekintete és lehelete halálos. Ellensége a kakas, melynek kukorékolása végez vele. Teste 12 egység Perdo vist tartalmaz.

baziliszkusz.jpg

Scitalis

Mágikus hatalom: 15

Fontosabb jellemzők: Méret -1, Ravaszság +2, Észlelés +2, Erő -1, Állóképesség 0, Megjelenés +5, Kifejezőkészség -2, Ügyesség -1, Gyorsaság -2

Harci értékek: Első csapás +1, Támadás +2, Sebzés +2*

                        Kimerültség +2, Védekezés +0 (6), Sebtűrés +0 (6)

Egészség szintek: OK, -1, -3, -5, tehetetlen

* Amennyiben 9+ állóképesség mentő sikertelen, az áldozat veszít két egység egészségszintet.

Különleges tulajdonságok:

Kifogástalan szépség: MuIm25, 0 pont: Akik látják a scitalist, kötelesek +10 Intelligencia mentőt dobniuk, egyébként d10 körre megigézi őket a lény szépsége. Ennek hatására képtelenek védekezni a kígyó támadásával szemben. Tündérek, és néhány, a mesélő belátására bízott mágikus lény immunis a scitalis szépségére.

Leírása: A scitalis egy Itáliából származó kígyó, melynek teste annyi hőt termel, hogy télen is aktív marad. A hátán levő minta olyan szép, hogy tekergése közben megbabonázza azt, aki nézi. Az állat nagyon lusta, lassú. Teste 6 egység Imagonem vist tartalmaz. 

 scitalis.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://poganyko.blog.hu/api/trackback/id/tr645217087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása